Murray Leisure Centre was designed with a focus on Environmentally Sustainable Principles.  The local council needed a large set of facilities that could run very efficiently, without sacrificing on function.  Donovan Payne Architects believe that to generate truly sustainable design, it must be incorporated from the outset of the project.  Passive design measures were fully employed, including ample natural daylighting, low internal solar radiation, large natural ventilation, calculated use of louvres and thermal loads, and low-conduction transparent materials instead of glass.

 

The result has been a very large aquatic complex that needs very little artificial lighting and ventilation, and provides and excellent comfort level both visually and environmentally for the community.  The shire of Murray is reaping the rewards of sustainable design through lower running costs, and higher environmental satisfaction of both the pool users and the staff who need to use the space every day.

 

ESD

The building is environmentally efficient through good solar orientation, the use of low conductivity materials, an emphasis on indirect natural lighting, passive ventilation, and many more features.

On Time

Murray Leisure Centre was delivered on time and on budget with high-class faciltiies.

Great Response

The community has wholeheartedly embraced the new facilities and extremely busy!
Contact Us Now

Do you have a project?

Donovan Payne Architects are always looking for new and exciting projects to take on. Whether it is Community, Commercial or Residential, our team has the expertise to deliver a unique and tailored solution.

Contact Us Now