Breakout Space

  • Image showing the exterior of Northern Goldfields Regional Offices and Administration Building from front
    Permalink Gallery

    Leonora Offices Gets a Win at the National Timber Design Awards!

Leonora Offices Gets a Win at the National Timber Design Awards!

We are extremely proud to be the winners of the Landscape category at 2017’s National Timber Design Awards. Click through to see the photos!

Armadale Offices

We have just finished rendering out the concept design for an Armadale Office project.  This was a fantastic chance to flex our design muscles and focus on blending a very large building into the edge of the business area.  After testing out dozens of schemes, we’ve uploaded our two favourite concepts below.  

Pearl

 

The BEC Pearl Room Offices are a luxury set of offices at Burswood Entertainment Centre.  A high level of finish was required, with ample natural lighting and ventilation to create the best possible working environment.  Through a strong consultation process with the client, we narrowed down the brief to their exact requirements.  The result is a very high level of finish that is incomparable to a standard set of offices.  Combined with the environmentally sustainable design principles employed, the working atmosphere in these spaces is optomised to create a sense of lightness, atmospheric comfort, and natural acoustic levels.

 

 

Albany Leisure and Aquatic Centre

 

Donovan Payne Architects was awarded the architectural commission and presented with a concept design and costing which had been previously prepared by Thomson Marquis / Ian Howard and Prior Cheney Architects from Melbourne. It was very soon apparent that the plan produced did not satisfy the functional requirements and that the project had been severely under-costed.

Donovan Payne Architects worked with Council to redefine the project and produced a new functional design brief and costing.

Donovan Payne Architects provided full architectural, engineering and costing services and superintended the construction of the project that was completed, within budget in 2008.

Functional planning involved the successful integration of new indoor aquatic facilities with the existing sports centre and indoor pool.

Existing facilities included:

  • Refurbished the existing indoor 25m pool
  • Refurbished the existing pool concourse
  • Renovated and refurbished the existing timber structure, ceilings and spectator seating to the pool hall
  • Upgraded existing pool hydraulics, disinfection, chemical storage and delivery systems

New facilities included:

  • Indoor 25m pool with combined Turbo Channel, Learn to […]